Marko Radulović (©Starsport)
Marko Radulović (©Starsport)

Šampion demonstrirao nadmoć: Radulović u MVP modu, Radnički se sa 20 golova zagrejao za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 22:42

Debitansti nastup u kragujevačkom timu upisao Miloš Ćuk

Srpski i regionalni šampion započeo je odbranu nacionalne titule u petoj brzini. Radnički je autoritativnom igrom na Novom Beogradu stavio do znanja konkurentima da se neće lako odreći trona i da za razliku od dobrog dela pretendenata ima nešto što oni nemaju – magičnu reč kontinuitet.

Četa Uroša Stevanovića je na startu Superlige Srbije demonstrirala nadmoć protiv Zemuna – 20:8 (4:2, 6:1, 4:2, 6:3). Kragujevčani nijednog trenutka nisu prižili Zemunu šansu da uhvati priključak i već do poluvremena otklonili su svaku dilemu o pitanju pobednika, ako je takva dilema uopšte i postojala...

Izabrane vesti

Miloš Ćuk je na debitantskom nastupu za vladara Srbije i Jadrana dva puta matirao čuvara mreže Zemuna, a podjednak doprinos dao je i hrvatski centar Josip Vrlić. Kragujevčani su sačuvali okosnicu, doveli su dva kapitalca i postali unapređena verzija. A, upravo je ostanak većine nosilaca iz minule sezone – izuzetak odlazak Strahinje Rašovića u Novi Beograd – najveći benefit.

Lako je primetno to na primeru Marka Radulovića. U protekloj sezoni momak iz Rijeke, koji je na Svetskom prvenstvu u Pragu poneo MVP priznanje, dao je značajan doprinos osvajanju nacionalne titule i regionalne lige. Pružio je sjajne partije na završnom turniru u Zagrebu protiv Mladosti i Juga, a ove godine puca od samopouzdanja.

Izrastao je Marko Radulović u jednu od prvih violina orkestra čiji je dirigent Uroš Stevanović. U duelu sa Zemuncima postigao je golova skoro koliko i čitav protivnički tim. Sedam puta tresao je mrežu rivala, i bez ikakve sumnje će i u nastavku sezone, o kom god takmičenju da je reč, biti noćna mora čuvara.

Zemun - Radnički 8:20

(2:4, 1:6, 2:4, 3:6)

Bazen "Vlaho Bata Orlić".

Sudije: Petrović i Šukić.

Isključenja: Zemun 14, Radnički 10.

ZEMUN: Tanović, Mihajlović, Jović, Kovačević 2, Perković, Ilić 1, Pokrajac, Andrejević, Đurić, Popović 1, Timotijević 3, Mitrović, Damjanović. Trener: Vukotić.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 2, Gavrilović 2, Janković, Ćuk 2, Krug, Tanasijević, Pljevančić, Panić, Miličić 4, Lukić 1, Vrlić 2, Todorovski, Radulović 7. Trener: Stevanović

SUPERLIGA SRBIJE - 1. KOLO

Sreda

Novi Beograd - Nais 32:1 (9:0, 7:0, 9:1, 7:0)

Crvena zvezda - Vojvodina 11:9 (1:1, 4:2, 4:4, 2:2)

Zemun - Radnički 8:20 (2:4, 1:6, 2:4, 3:6)

Valis - Proleter 10:9 (3:3, 3:2, 3:1, 1:3)

20. oktobar

19.00: Partizan - Šabac


tagovi

Miloš Ćukvaterpolovaterpolo SrbijaVK RadničkiMarko Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara